آزادسازی بی‌ضابطه مناطق کشور و نبود قوانین یکپارچه

  • 12
  • 8تیر1405
آزادسازی بی‌ضابطه مناطق کشور و نبود قوانین یکپارچه

🛑 آزادسازی بیضابطه مناطق کشور و نبود قوانین یکپارچه

🔹 آزادسازی مناطق آزاد همچنان بدون چارچوب مشخص ادامه دارد و در برخی موارد تصمیمگیریها به شکل سلیقهای توسط استانداران انجام میشود؛ در حالی که این روند به جای ایجاد مزیت اقتصادی پایدار، بیشتر به مسیری برای دور زدن تعرفههای واردات خودرو تبدیل شده است.

🔹 این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که بسیاری از خریداران اطلاعات کافی از محدودیتها، قوانین تغییر پلاک و خدمات پس از فروش ندارند. برای مثال خودرویی که پلاک منطقه آزاد انزلی دریافت میکند، به دلیل تفاوت تعرفهها امکان تغییر منطقه نداشته و عملاً باید در همان محدوده استفاده یا معامله شود.

🔹 از طرف دیگر، موضوع ملی شدن خودروهای مناطق آزاد همچنان با ابهام همراه است. طبق قانون بودجه ۱۴۰۵، خودروهای واردشده تا پایان سال ۱۴۰۳ برای دریافت پلاک ملی باید عوارضی معادل حقوق ورودی خودروی مشابه در سال ۱۴۰۴ پرداخت کنند؛ با توجه به تعیین حقوق ورودی ۱۰۰ درصدی در سال ۱۴۰۴، این هزینه برای بسیاری از مالکان سنگین خواهد بود. با این حال، در برخی مناطق هنوز اجرای این موضوع بهصورت شفاف ابلاغ نشده است.

🔹 در نهایت، نبود یک قانون مشخص و سراسری باعث سردرگمی واردکنندگان، خریداران و حتی مالکان خودروهای پلاک ملی شده است. اگر قرار است تردد خودروهای مناطق آزاد در کل کشور آزاد شود، تکلیف تفاوت میان پلاک منطقهای و پلاک ملی چیست؟

🔹به نظر میرسد به جای تصمیمات پراکنده، نیاز به یک سیاست شفاف و یکپارچه وجود دارد؛ زیرا ادامه این روند تنها باعث افزایش ابهام در بازار خودرو خواهد شد.

#واردات